چیدمان میز شام
چیدمان میز شام همیشه مورد اهمیت بوده و هست

فهرست مطلب
چیدمان میز شام را باهم یاد بگیریم
فضا
تمام وسایل، بشقابها و لیوانها باید فضای ویژه خود را روی میز اشغال کنند. برای رعایت این فضا، مرکز هر بشقاب اصلی باید از مرکز بشقاب نفر دیگر، حدود ۶۵ سانتیمتر فاصله داشته باشد. وسایل باید سر جای خود قرار گیرند؛ نه خیلی نزدیک و نه خیلی دور. به این ترتیب ظروف شما در چنین شرایطی بیش از پیش خود را نشان میدهد.

بشقاب اصلی
میز، از ترتیب و نظم بشقاب آغاز میشود. آنها را طوری سر میز قرار دهید که میهمانان احساس راحتی داشته باشند. به این ترتیب، هم زیبایی و رسمیت ظروف به نمایش در میآید و هم میز شام شما کاربردی و راحت خواهد بود.

بشقابهای الهام بخش
چیدن بشقاب، پایهای برای چیدن وسایل دیگر است. محل قرار گرفتن بشقابها، جای وسایل دیگر را به شما نشان میدهد. لیوانها و فنجانها در سمت راست بشقاب اصلی و بشقاب مخصوص نان و سالاد، در سمت چپ آن جای میگیرند. فراموش نکنید، برای جلوه درست میز شام، لیوان های بلندتر را پشت لیوان های کوتاه تر بچینید، تعداد لیوان ها باید متناسب با تعداد نوشیدنی های مورد نظر باشد، بهتر است از وسایل هماهنگ با ظروف چینی استفاده کنید تا ظاهر میز، رسمی و زیبا باقی بماند.

چینش ابتدایی
نکته:همواره تیغهد چاقو باید رو به بشقاب باشد، تمام وسایل باید در یک ردیف قرار گیرند. بهتر است در صورت امکان، پس از هر وعده، وسایل کثیف و نامرتب را از میز خارج کنید.

دستمال سفره
دستمال سفره حتماً باید پارچهای باشد و در سمت چپ چنگال قرار گیرد؛ همچنین میتوانید از دستمال تزیینی استفاده کنید و برای زیبایی بیشتر، آن را تا بزنید. توجه نمایید که دستمال سفره ای هماهنگ با رنگهای شاد ظروف چینی خود انتخاب کنید. بنابراین بهتر است دستمال سفره، با حاشیه سرویس شهرزاد، هماهنگ باشد.

بشقاب و چاقوی مخصوص بُرش نان
هنگام سرو نان، بشقاب کره را بالای چنگالها و در سمت چپ بشقاب اصلی قرار دهید؛ ضمناً چاقوی مخصوص بُرش کره را حتماً روی بشقاب بچینید. در صورتی که نان به همراه شام مورد نظر سرو نشود، از این بشقاب برای سرو سالاد یا دسر استفاده کرد؛ بعد از این در این صورت نیازی به استفاده از چاقوی برش کره نیست.

وسایل مخصوص سرو دسر
در هنگام سرو دسر، وسایل آن باید بالای بشقاب اصلی قرار گیرد. دسته چنگال دسر باید در سمت چپ و دسته قاشق آن باید در سمت راست قرار گیرد. اگر میهمانان شما برای صرف دسر، به چاقو نیاز دارند، تیغه آن باید به سمت پایین (رو به بشقاب) باشد. همچنین میتوانید وسایل دسر را همزمان با سرو آن، سر میز قرار دهید و در صورتی که سرو دسر مورد نظر نیازی به استفاده از هر کدام از وسایل نداشته باشد، میتوان آن ها را حذف کرد و تنها به چیدمان ملزومات میز اکتفا کرد. به عنوان مثال، تنها قاشق دسر را در بالای بشقاب اصلی با حفظ چیدمان اصلی در نظر گرفت.
